Dancehall

De term dancehall is enigszins verwarrend, want eigenlijk waren voor de meeste moderne Jamaicaanse muziekstijlen (sinds ska) de “dancehalls” als ruimtes belangrijk, zijnde (meestal openlucht) ruimtes/clubs rond mobiele discotheken. Als benaming voor een genre legt het in ieder geval de nadruk op de dansvloer en interactie met een aanwezig publiek

Contemporary Fusion

Fusion betekent gewoon een combinatie van 2 stijlen: modern & urban. Zowel onze docent Kevin Joosten als Adil El-hammouti zijn beide thuis in deze stijl. Zie hun gezamenlijk filmpje.

Streetdance & Hiphop

Eigenlijk is een uitleg over streetdance overbodig, aangezien je streetdance/hiphop terug ziet in films: Honey, Streetdance 3D, You got served, maar ook door vele dansprogramma’s als So You Think You Can Dance, America’s Best Dance Crew en The Ultimate Dance Battle. Zie hier een gezamenlijke video van een hoop docenten van EDA.

Voor E.D.A. betekent streetdance of hiphop veel meer dan alleen maar danspasjes. Het is namelijk passie, muziek, beweging, gevoel, en dat varieert van les tot les. Onze lessen noemen wij Streetdance New Style, omdat het oude streetdance veel meer echt pasjes zijn, en dit zo veel meer is en meer stijlen bevat, als: vogueing, house-dancing, tatting, popping, locking, breakdance, en bijvoorbeeld krumping. Deze stijlen variëren continue. Om zelf up-to-date te blijven als het gaat om deze nieuwe stijlen, volgen de docenten van E.D.A. regelmatig verschillende workshops bij Global Dance Centre, Solid Sound en Dance Promotions.

Kijk op de pagina Lesrooster HIER voor de tijden van deze les.