REGLEMENT WEDSTRIJD TEAMS, SOLISTEN EN DUO’S 2016/2017

 

 1. Dit reglement is van toepassing op alle deelnemers (& ouders) uit de verschillende demoteams van Eigenwijzer Dans Akademie

 

Dansen in een wedstrijdteam

 1. Zodra een danser/danseres deelneemt aan het demoteam wordt maximale inzet verwacht. Dit houdt in:
 2. Wanneer je een training hebt, je er zorg voor draagt hierbij te kunnen zijn. Uitzondering voor The Exception, zij mogen 3 trainingen per jaar afwezig zijn ivm kinderfeestjes*
 3. Wanneer je ziek bent, ben je uiteraard niet verplicht te komen.
 4. Wanneer je de mogelijkheid hebt om toch te komen (bijvoorbeeld met een gebroken vinger of een gekneusde voet), dat je dan komt kijken zodat je weet waar we mee bezig zijn (betrokkenheid).
 5. Je thuis de choreografie doorneemt, zodat je iedere les goed voorbereid bent. Dit geldt overigens ook voor het oefenen van je mimiek/uitstraling.
 6. Het demoteam bestaat uit een verschillend aantal deelnemers, welke van tevoren bekend gemaakt zullen worden. Echter is het mogelijk dat we op het laatste moment een deelnemer wisselen. Dit kan te maken hebben met een blessure, of bijvoorbeeld door gebrek aan inzet.
 7. Alleen de deelnemers van het wedstrijdteam mogen de zaal in tijdens de training. Ouders mogen buiten wachten totdat de training is afgelopen. Dit doen we, omdat we alle aandacht aan de kinderen willen besteden en hen niet willen storen tijdens de les. Er zijn genoeg wedstrijden en optredens waar u als ouder kunt komen kijken.
 8. Nieuwe deelnemers kunnen middels een auditie zich plaatsen voor de lessen van het demoteam, een plaatsing in deze les wil niet zeggen dat dit automatisch een plaatsing is voor de wedstrijden.
 9. Per jaar wordt er een auditie ingelast om je te plaatsen voor het demoteam, daarbij is het mogelijk dat er een verandering in de samenstelling van de groep zal plaatsvinden. Deze auditie wordt tijdig bekend gemaakt.

 

Kleding

 1. De wedstrijd kleding mag niet in eigen vrije tijd worden gedragen (dit geldt eventueel ook voor wedstrijd schoenen).
 2. Kleding aanschaf hoort bij een demoteam. Een outfit + schoenen zal om en nabij de 100 euro kosten. Houdt hier rekening mee.
 3. De kleding wordt bepaald door de docenten van EigenWijZ-R.

 

Extra training

 1. Bij een extra ingelaste training laat je tijdig weten of je er niet bij kunt zijn. We gaan er vanuit dat je er alles aan doet om erbij te kunnen zijn.
 2. Wanneer je een les/extra les mist, dan haal je de stof zoveel mogelijk zelf in. Door bij voorbeeld met je teamgenoten te oefenen of de les hierop zelf het een en ander op te pikken en dit thuis te oefenen.
 3. Ieder demoteam lid, danst 1 tot 2 demo-uren in de week, daarnaast moet men minimaal nog 1 uur in de week een reguliere les volgen. Dit stellen wij verplicht, daar wij vinden dat alle dansers door moeten ontwikkelingen en minimaal 2, liever veel meer uren per week dansen.

 

Wedstrijden en optredens

 1. Bezoekers en deelnemers betalen € 8,50,- tot € 15,- per persoon per wedstrijd.
 2. Wanneer er een optreden is verwachten we dat je hierbij aanwezig zult zijn. Dit is namelijk een goede leerschool voor de wedstrijden die komen gaan. Daarnaast is deelname aan optredens altijd erg gezellig (ook dit mag niet ontbreken in het reglement).
 3. De muziek van de wedstrijden zal voorafgaand bekend zijn, daar mogelijk ter beschikking worden gesteld voor alle demo-leden.
 4. Gedraag je tijdens de wedstrijd. We gaan geen andere teams uitlachen of belachelijk maken. Wens iedereen succes en ga liefdevol met elkaar om. WE DELEN TENSLOTTE ALLEMAAL DEZELFDE PASSIE: DANS!
 5. Alle dansers en danseressen van wedstrijdteams moeten naast hun demo-uur minimaal 1 uur per week een reguliere les volgen.
 6. De bond waar wij op dit moment zijn aangesloten heet de UDO. udonederland.nl.
 7. Zonder overleg aan wedstrijden meedansen waar de dansschool zelf niet aan deelneemt is niet toegestaan. U kunt op eigen initiatief eventueel aan andere wedstrijden meedansen (geldt vooral voor solisten), als dit goed gekeurd wordt door de dansschool.

 

NK, EK & WK

 1. Het kan zo zijn dat we bij een bond door gaan naar een NK, bij genoeg punten. Dit hoort u tijdig.
 2. We gaan naar EK als we hier genoeg punten voor binnenhalen. Het zou zo kunnen zijn dat het ene team meer punten behaald dan het andere team. Dus kan dat betekenen dat we niet met alle teams richting het EK gaan. Het zou leuk zijn als dit wel het geval is.

 

Social Media

 1. Via Facebook houden we voor ieder demoteam een aparte besloten groep aan. Bent u hier lid van? Nog niet? Meldt dit dan bij ons. Wij gaan er van uit dat u onze berichten tijdig leest.
 2. “Post” aub geen filmpjes etc. van de wedstrijden op FACEBOOK, TWITTER of INSTAGRAM. Wij willen niet dat onze dansen zichtbaar zijn voor het grote publiek. Dit mag wel op onze besloten groep. Wanneer u wel filmpjes plaatst kan dit gevolgen hebben voor deelname aan het demoteam.